Regionet Leuven

Eerste mobipunten gelanceerd in regio Leuven


Door activiteiten en vervoersmodi slim te combineren in ‘mobipunten’, creëer je oplossingen en kansen voor een aangename woonomgeving! Mobipunten zijn plaatsen waar er een divers aanbod is aan openbaar vervoer en waar je vlot overstapt van bijv. een huurwagen naar het openbaar vervoer.

Sinds september kunnen inwoners van Zoutleeuw terecht in het mobipunt. Maar ook elders in de regio Leuven zie je binnenkort zulke mobipunten verschijnen. 

Mobipunten zijn plaatsen waar je verschillende vormen van deelmobiliteit vindt, zoals deelwagens en -fietsen, en vlot van het ene op het andere vervoersmiddel kan overschakelen. Afhankelijk van de omstandigheden en de specifieke noden kies je iedere dag opnieuw voor een oplossing op maat! Op die manier willen we de ganse regio duurzaam bereikbaar maken en aansluiten op het netwerk voor hoogwaardig openbaar vervoer.  De mobipunten zijn een belangrijke stap in het ontwarren van de mobiliteitsknoop en dragen bij tot een aangename, leefbare en bereikbare regio.   

De eerste mobipunten in onze regio zijn opgezet vanuit het regionaal samenwerkingsverband maak een mobipunt!  De provincie Vlaams-Brabant, Interleuven en Autodelen.net werken hiervoor samen met de gemeenten Geetbets, Herent, Huldenberg, Landen, Linter, Rotselaar, Tienen en Zoutleeuw. Het opzet is om mobipunten op het terrein te realiseren, maar ook om de opgedane kennis te delen met andere gemeenten. Zo geven we een versnelling aan de uitbouw van mobipunten in de regio Leuven. 

De mobipunten verschillen per gemeente qua grootte en specifiek aanbod, maar allen zullen ze herkenbaar worden uitgewerkt als Hoppin locatie met een paars-groene zuil. Hoppin is een initiatief van de Vlaamse overheid om basisbereikbaarheid en combimobiliteit te promoten. 

Op 25 september opende het eerste mobipunt in het kader van dit project in Zoutleeuw! 

Persartikel ‘eerste mobipunt geopend in Zoutleeuw’.   

Ook de stad Leuven lanceerde recent met Europese steun in het kader van het project eHUBS reeds tien van de vijftig geplande mobipunten. Glabbeek had eerder al de primeur om als eerste gemeente in onze regio een mobipunt uit te bouwen.

Recente nieuwsberichten


Pers bouwproject aan een knooppunt

Regionet Leuven in de kijker in nieuwe MAG.Vlaams-Brabant

11 maart 2021 Lees meer
Inspiratie

Werelddag van de Stedenbouw denkt mee over de bouwshift 

13 november 2020 Lees meer
Inspiratie landelijke omgeving

Oud-Heverlee wil landelijk karakter behouden

13 november 2020 Lees meer